Renovace-udrzba-oziveni skutru po 30 letech.Jak?

Více
07.10.2017, 18:47 - 07.10.2017, 18:48 #1 od Enko
Jak budete mít čas, pomalu si projeďte další témata, kde je o oživení po xx letech odpočinku napsáno vcelku dost, pokud si i tak nebudete vědět rady, napište, snad někdo poradí!
El. rozvod by měl být v pohodě, jak píšete, zkuste vymontovat karbec, vše si třeba ofoťte a postupně rozeberte, očištěte, vyfoukejte nejlépe stlačeným vzduchem, vysušte a opakujte opačný postup na sestrojení a zpět namontujte. Pořiďte si malou pet lahev s hadičkou a nasaďte na karbec a zkuste nastartovat, ještě bych doporučil vyměnit svíčku.
S renovací laku není problém, klikněte na tento odkaz, tam se více rozepisuji o leštění- skutrklub.cz/index.php/forum/cezeta/6057...-urobit?limitstart=0 nebyl by pro mne problém Váš skútr kosmeticky ošetřit... :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
06.10.2017, 21:13 #2 od Macekscott
Odpověděl Macekscott pro téma Renovace-udrzba-oziveni skutru po 30 letech.Jak?
Dobry vecer Enko.
Dekuji za privitani do klubu a odpoved a rady.Asi to vidm stejne,zacnu od zacatku jenom ocistou a pouzitim kosmetiky,chrom na ramecku od hlavniho svetla uz ted vypada dobre. O autokosmetice toho vim malo a rad si necham poradit. Pripojil jsem to na kabely od auta,svetla sviti a blinkry jdou,starter funguje,ale tim jsem skoncil.Dalsi faze bude start a opravdu nevim,v jakem stavu se nachazi nadrz na benzin.Elektrika snad bude fajn.
Jsem za Zlina a privitam vsechny rady.
Vaclav

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
06.10.2017, 13:16 #3 od Enko
Zdravím a vítám Vás na Skútrklubu!
Pokud bych mohl poradit, rozhodně nelakujte, nerozebírejte, asi bych začal jen komplet očistou a poté renovací laku profi kosmetikou na to určenou... Stím bych mohl poradit, odkud jste?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
06.10.2017, 08:52 #4 od Macekscott
Renovace-udrzba-oziveni skutru po 30 letech.Jak? vytvořil uživatel Macekscott
Dobry den.

Jsem zde novy clen a rad bych podekoval vsem,kteri prispivaji k tomu,aby tyto stranky fungovaly a I take tem,kteri se nezistne podeli o svoje rady.Pokud nejake nabydu ucinim stejne.

Po mnoha letech konecne prisel muj cas na skutr CZ model 502.05 z roku 1963.Naposledy jel nekdy pred 15 lety,kdy jsem ho prevazel z dilny nadsencu motorek,kteri mi ho zpojizdnily -pote,co pred tim stal v me garazi 10 let. /To bylo trapne,nezvladl jsem rizeni a spadl do prikopy,rozbil plexi a ztrapnil se pred mym 18 synem,ktery jel za mnou v aute./ Asi tu vec mam rad ,ze jsem dovolil takovou dobu,aby me omezovala v parkovani vsech moskvicu,skodovek,renaultu a dalsich aut a nechal jsem si ji.V rohu se pysni PAV.Vedle stojici pojizdny Tatran Manet 125 z roku 1968 jsem daroval synovi sve sestrenice,je v dobre peci.

Mel jsem v me hlave,ze ji rozeberu do sroubku a zrenovuji,ale ted si s tim nejsem tak jisty.Jednak me neznalosti mne mohou zaskocit,pak je zde financni otazka a take pored jeste casova.Nez si budu timto planem jisty,udelam alespon zakladni prace,coz je vylestit stavajici lak,obnovit funkci motoru atd.S velkou jistotou budu muset vycistit nadrz od rzi-moc nevim,jak a ani jak je upevnena.Rozebrat a vycistit karburator neda moc prace,ale seridit ho zpatky asi jo.Ocisteni el.kontaktu umim,ale do stelovani zapalovani mam dost daleko.Jak sundam chromovane listy po boku to vubec nevim.
Tech otazek bude jiste vice,ano sundal jsem blinkry,ale ten plast je dost stary,vybledly a krehky - da se to nejak ozivit,nebo koupit novy ?

Napsal jsem dost dlouhy prispevek a rad bych poprosil nejake rady,ktere velmi ocenim.
Vsem predem dekuji a preji pekne dny.
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.088 sekund

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account