Nejbližší akce

XXVI. medzinárodný zraz historických skútrov Orava 2024
13.06.2024 - 16.06.2024
VII. podzimní sraz skútrů Beskydy 2024
05.09.2024 - 08.09.2024

Pravidelná setkání

Členové klubu z Brna a okolí se setkávají každý první čtvrtek v měsíci.
Další setkání bude 4.4.2024 17:00
, restaurace Union, Víděnská 77, Brno.

 

 

 

Fórum novinky

6.Memoriál Františka Proseckého seniora 13.8.2011

.

6.memoril 092Ani ranní déšť neubral na kráse stopětačtyřiceti historických vozidel a dvaceti šlapacích autíček,která se zůčastnila 6. Memoriálu Františka Proseckého seniora konaného v Bystřici nad Pernštejnem.Nám tentokrát déšť tolik nevadil,protože jsme pro dnešní den osedlali naši škodu Octavii.Na náměstí bylo pořádně rušno,neboť kromě setkání motoristických veteránů se zde současně konala i pouť a stánky se vším možným i nemožným byly prakticky všude. 

6.memoril 132V poledne proběhla za velkého zájmu široké veřejnosti módní přehlídka,zvláště kolekce retro plavek byla úžasná.Šedou až téměř černou stránkou však byla všechna bystřická restaurační zařízení,kde se prostě nedalo najíst.Výsledkem zoufalé snahy neumřít hladem byl nákup grilovaného kuřete a za přihlížení široké veřejnosti jeho zhltnutí na lavičce uprostřed náměstí.O půl druhé pak odstartovala spanilá jízda,každý dostal medaili,diplom za první místo a tašku s upomínkovými předměty.Jeli jsme do čtyřicet kilometrů vzdálené Svratky,do muzea 1.republiky.Těch, co by si zde připomnělo dobu svého mládí, asi nebylo příliš mnoho,6.memoril 135 2 ale i na nás mladší neomylně dýchlo kouzlo zašlých časů a připomnělo nám atmosféru knih Karla Poláčka.

Ve Svratce program končil, zpět už jel každý individuálně.My se zastavili v Milovech na pozdní oběd a pak pokračovali přes Bystřici až do Dolních Louček, kde se konal "řízkový víkend". Té vůni a kráse jsme nedokázali odolat,takže jsme zakoupili několik (slovy šest) lákavě vypadajících exemplářů k nedělnímu obědu. A že teda byly! Čili - víkend se po stránce gurmánské i veteránské naprosto stoprocentně vydařil.

Fotky z Memoriálu na http://www.rajce.net/a5278772

jara a Jana

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account