Zruč - podzim 2008

.

Zruč - podzim 2008 Motosrazy pořádané Marcelem ve Zruči nad Sázavou se už staly tradicí a tentokrát to byl dokonce jubilejní 10. ročník. Tradiční byla i dobrá nálada, pěkná vyjížďka a několik oslav. Ale pěkně popořádku, protože program byl opravdu pestrý.
Většina účastníků se sjela už v pátek 5.9. Pěkně jsme si povykládali a spořádaně se odebrali do svých chaloupek, protože nás čekal dlouhý náročný den. A ten začal hned drobnou komplikací. Dva kolegové, přijíždějící na akci ráno až z daleké Moravy, jaksi opomenuli, že nádrže skútrů nejsou bezedné a 12 km před Zručí došlo k ropné krizi. Okamžitě byla zorganizována záchranná akce a naproti jim vyjel kanystr s benzínem. Kamarád se pozná v nouzi a tím byl Karel, který nezištně poskytl automobil i plný kanystr. Bratři R. mu touto cestou vyslovují poděkování.
kniha1Kolona samozřejmě mezitím přesně podle itineráře odjela směr Vojenské muzeum Lešany. Nastala stíhací jízda ve trojici. Ale celý peloton jsme dostihli akorát tak v bufetu u párků až v muzeu.
Prohlídka muzea byla moc moc zajímavá. Pro zájemce o vojenskou techniku je to zde úplný ráj. Nás zajímali především motocykly používané v české a československé armádě a bylo se na co dívat.
Cestu zpátky si většina účastníků asi ani moc nepamatuje, protože každý už měl před očima to krásné do zlatova upečené selátko, které se pro nás už točilo na rožni v kempu. Zaparkovali jsme stroje, setřeli pot z čela, někteří dali i pár temp v bazénu a už jsme běželi ochutnávat. Prasátko bylo fakt výborné, panu domácímu se moc povedlo.
kniha2A to už se blížil hlavní bod celého dne. Křest knihy Skútr Čezeta, autora Marcela Malypetra. Slavnostní ceremoniál proběhl přesně podle zvyklostí, šampaňské teklo proudem, ovace nebraly konce a výkřiky nadšení se nesly údolím Sázavy. K dispozici byl bohužel jen jeden exemplář přávě vydané knihy, tak jsme museli knihou listovat podle pořadníku. Bylo to stylové, protože i na Čezety byly kdysi pořadníky, ale to si už málokdo z nás pamatuje.
Jeden z našich kolegů chtěl asi zatlouct, že má narozeniny, a to se mu nepovedlo. Takže k oslavám přibyl ještě jeden důvod. Karle, ať zrenovuješ ještě nejednu Druzetu!!!
Oslavy se protáhly do pozdních nočních hodin. Někteří se dokonce pokoušeli vyčkat až do východu slunce, ale to se jim nezadařilo. Mají možnost to zkusit na dalším srazu ve Zruči - na jaře 2009.

Fotgrafie z akce v galerii.

 

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account