Motocykly a kola ČZ ve Strakonicích 12.9.2009

.

Motocykly a kola ČZSraz motocyklů k 90.výročí založení ČZ ve Strakonicích se konal 12.září. Zúčastnilo se nás osm na šesti skútřících ČZ 502. Velitel letky Jenda Smejkal. Vzhledem ke vzdálenosti odjezd naplánován na pátek v 9 hod z Brna. V Ivančicích se připojil zbytek účastníků a už míříme k cíli první etapy - do muzea motocyklů pana Menčíka v Třešti. Prohlídka se protáhla (k vidění také stabilák pana Komárka z filmu Na samotě u lesa) až do oběda, takže další část cesty probíhala zrychleným přesunem. Jindřichův Hradec, Kardašova Řečice-první kapky deště, naštěstí poslední. Temelínská elektrárna nás ujistila že jedeme správným směrem a před šestou cíl naší cesty-ČZ ve Strakonicích. Focení na upomínkový diplom, ubytování, večeře a hodnocení dne do pozdního večera.

Sobota začala výstavou motocyklů a kol na parkovišti před závodem ČZ za hojné účasti publika. Sjelo se nás ke třem stovkám z celé republiky i Slovenska. Oběd (i večeře) v závodní jídelně. V půl druhé motory zaburácely a hustý dým z výfuků se táhl městem až na hradní nádvoří. Až do půl šesté zde probíhala opět výstava motocyklů a kol ČZ, vyhlášení výtězů v daných kategoriích, prohlídka muzea a hradu. Přesun zpět do závodu k zaparkování strojů a hurá na řízky! Večerní hodnocení v místní pivnici.

A už je tu neděle, den návratu. Ještě prohlídka motocyklů přítele Vaška a nedalekého památníku Jana Žižky u Sudoměře. Další zastávka v muzeu motocyklů pana Hošťálka v Českých Budějovicích, kde jsme zhlédli mimo jiné Harley-Davidson pana Bajzy z filmu Bylo nás pět. Už se zdálo, že nás nemůže nic mimořádného potkat, a přece! Po dotazu obsluhy Agipu, zda se vyráběly skútry s naftovými motory, jsme zjistili, co má Zdeněk Hanák v nádrži! Skútřík s naftou bojoval statečně, ale dýmil, až nás z toho štípaly oči. Sladká tečka tentokrát ve Slavonicích a v půl sedmé doma.

600 ujetých kilometrů bez poruch, za pět roků na příštím srazu motocyklů ČZ ve Strakonicích na shledanou!

Jara

Fotogalerie zde.

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account