Poslední vyjížďka sezóny Brno – Olšany aneb bylo nás pět

.

Poslední vyjížďka sezóny Brno – Olšany aneb bylo nás pět10.10.2009, na 8:40 hod je plánovaný odjezd z garáže - lije jako z konve. Poslední vyjížďka v sezóně je již stejně tradiční jako ta první. Proto jsme odhodláni jet za jakéhokoliv počasí, takže prší–neprší, jede se !

Skútry jsou v pozoru na startovní čáře, startujeme 10 minut před 9. hodinou, abychom za již jen mírného deště dorazili na pumpu Avia do Slatiny. Na poslední křižovatce před pumpou dojíždíme Tomáše Borovce a ve třech slavnostně vjíždíme k pumpě pod střechu. Tady už čekají Miloš Fiala, který dorazil z Blanska a Petr Krejčiřík, který má v tento okamžik najeto přibližně 80 km z Hradiště. Úctyhodný výkon. Když připočteme duo Kubálek, je nás 5. Nikdo další, jak jsme se ujistili během čekání na konec deště, nedorazil.

Podpořit nás přišel Luboš Holub. Zdokumentoval naši partu odvážlivců a když po další půlhodině prudkého deště konečně přestalo pršet, zamával nám na cestu a odkráčel na autobus. My vyrážíme směr Olšany – na farmu Bolka Polívky. Tam se rozhodneme, co dál. Počasí je opravdu hnusné. Je zima, teplota se pohybuje kolem 7°C, fouká nárazový vítr a občas se přežene malá sprška. Statečně dojíždíme do Olšan. Ani neutíráme plexi od vody, protože to nemá cenu, pořád poprchá. Na místě řešíme situaci – obejdeme velblouda, lamy, kozy, pštrosy a stáje pro koně a hurá do hospody, protože zase prší! Teď už je jasné, že dál nepojedeme.

Původně bylo v plánu jet přes Vyškov do Prostějova a přilehlého okolí. Po cestě jsme se měli potkat se Standou Smolkou. Vzhledem ke stavu louží, dešťů a větrů na Moravě jsme to ale zapíchli už v Olšanech. A protože bez spojení není velení, neměli jsme jak Standovi sdělit, že nedorazíme. Ani s Mirem, původně vedoucím výpravy, jsme neměli spojení, protože, jak jsme se později dozvěděli, opravoval od rána defekt na skútru, který mu zabránil v odjezdu. S prázdnou duší to prostě nejede.

Po vydatném obědě a kávičce v Bolkově restauraci jsme si ani neobjednali zákusek, zaplatili jsme a rychle startovali směr Brno, protože zrovna nepršelo. Zpáteční cesta proběhla celkem v klidu. Předpokládám, že i Petr dorazil do Hradiště v pořádku. Všem našim strojům o dvou kolech děkuji za to, že nás dovezli v tom nečase až domů a přeji jim příjemný zimní spánek. Všem našim spolujezdcům i ostatním nezúčastněným skútristům přeji „rychlou“ zimu, abychom se na jaře setkali při první vyjížďce v hojnějším počtu, nebude-li sněžit.

Fotogalerie zde.

Skútrům zdar
Jitka

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account