Vzpomínka na kamaráda

.

Název tohoto příspěvku by měl být možná jinak formulován, ale přece jen vystihuje záměr setkání skútrů Čezeta a jejich příznivců z 1. května 2007 u brněnského výstaviště, kdy se již tradičně a po desáté sjeli členové klubu a jejich přátelé. Ohlášeným programem a cílem vyjížďky bylo místo posledního odpočinku jednoho z našich kamarádů, pana Luboše Drlíka, který v roce 2005 navždy opustil naše řady. Byl nejstarším členem Skútr klubu Čezeta. Mnohý z nás mu záviděl jeho optimismus a vitalitu. Na tomto setkání byl předložen z řad členů klubu i další návrh na cíl vyjížďky. Účastníci setkání se proto rozdělili do dvou skupin podle svých zájmů.
Z Brna tedy vyjela skupina členů klubu do Tišnova, kde nás očekávala Lubošova manželka. Cestou a na místě se připojili i další „opozdilci“ a tak za přítomných 14 členů a za všechny ostatní položil předseda klubu Bohuš Rychtecký věnec na Lubošův hrob.
Naše vyjížďka dále pokračovala přes Skaličku s prohlídkou velmi zajímavého soukromého mlýna, kde kromě původního a téměř úplného zařízení asi 100 let starého se zachovalo i množství dobového nábytku, nářadí a návštěvník získal i představu, jak lidé ve mlýně před 100 lety žili a pracovali. Po návštěvě jedné z restaurací v Drásově, kde jsme si pochutnali na velmi dobrém menu za přiznivou cenu jsme pokračovali na Nové Dvory. Zde nás přivítalo příjemné posezení v zahradní restauraci u dobré kávy a pohárů, u kterých jsme probrali další možnosti akcí klubu. Náš obdiv patřil našemu kamarádovi Alešovi z Broumova, který tento den již v 5.30 hod. vyjel, aby s námi mohl tento den strávit. Aleši, díky! Cestou kolem přehrady na Brno jsme se postupně rozloučili a rozjeli do svých domovů. Vždyť se za tři něděle opět uvidíme na setkání ve Slavonicích.
Tato vyjížďka měla jen dvě chyby : mělo být tak o 5 stupňů více tepla a snad nás mohlo více vzpomenout na našeho kamaráda Luboše.

Pár fotek ze setkání najdete zde.

Hanuš Čermák.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account