Vahadlo ČZ 505 Rikša (přední vidlice) - rozměry
- DrKapr
- Autor tématu
Méně
Více
26.01.2025, 08:23 #1
od DrKapr
Odpověděl DrKapr pro téma Vahadlo ČZ 505 Rikša (přední vidlice) - rozměry
Zdravím,
děkuji za odpověď. Došel jsem v mezidobí ke stejnému názoru.
PS: vzpomněl jsem si na známého vlastníka Rikši, ten má namontovanou tu "slabší" podkovu s výškou necelých 20mm.
děkuji za odpověď. Došel jsem v mezidobí ke stejnému názoru.
PS: vzpomněl jsem si na známého vlastníka Rikši, ten má namontovanou tu "slabší" podkovu s výškou necelých 20mm.
Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.
- 505
-
Méně
Více
21.01.2025, 19:51 #2
od 505
Odpověděl 505 pro téma Vahadlo ČZ 505 Rikša (přední vidlice) - rozměry
Asi bych to neřešil ono to jezdí při nejhorším i na tu podkovu z 502, zásadní pro jízdu je samotná vidlice která je posunuta asi o 5 cm, a pneu 3.50 s ráfkem. Nejspíš s tím už běžně jezdit nebudete a s plně naloženým už vubec ne.
- DrKapr
- Autor tématu
Méně
Více
15.01.2025, 08:20 #3
od DrKapr
Vahadlo ČZ 505 Rikša (přední vidlice) - rozměry vytvořil uživatel DrKapr
Dobrý den,
mám dotaz k rozměrům vahadla na přední vidlici u rikši 505.
U stroje, který jsem získal, byla bohužel vidlice ze skútru 502. Podařilo se mi sehnat originální kompletní vidlici namontovanou na jiné 505.
poměřením jsem zjistil, že vzdálenosti osy zavěšení vahadla, úchytu tlumiče i uchycení kola jsou u vahadel z 502 i 505 identické (viz obrázek 1) .
Překvapilo mě, že vahadlo u verze "502", které jsem původně měl, je mohutnější (silnější) než u nové "505". (viz obrázek 2).
čekal bych to naopak, vzhledem k tomu, že rikša s max. nákladem vážila cca 4x více než skútr.
V katalozích náhradních dílů (obr. 3 a 4) je zřejmé, že se jednalo skutečně o rozdílné provedení, viz katalog. číslo. Bohužel nemám možnost, jak získat z dokumentace výrobní rozměry.
Nemáte někdo náhodou výrobní dokumentaci vahadla, popř. nebyl byste ochotný změřit mi sílu vahadla u 505 (popř. u 502)
v místě dle obrázku 2.
Děkuji
mám dotaz k rozměrům vahadla na přední vidlici u rikši 505.
U stroje, který jsem získal, byla bohužel vidlice ze skútru 502. Podařilo se mi sehnat originální kompletní vidlici namontovanou na jiné 505.
poměřením jsem zjistil, že vzdálenosti osy zavěšení vahadla, úchytu tlumiče i uchycení kola jsou u vahadel z 502 i 505 identické (viz obrázek 1) .
Překvapilo mě, že vahadlo u verze "502", které jsem původně měl, je mohutnější (silnější) než u nové "505". (viz obrázek 2).
čekal bych to naopak, vzhledem k tomu, že rikša s max. nákladem vážila cca 4x více než skútr.
V katalozích náhradních dílů (obr. 3 a 4) je zřejmé, že se jednalo skutečně o rozdílné provedení, viz katalog. číslo. Bohužel nemám možnost, jak získat z dokumentace výrobní rozměry.
Nemáte někdo náhodou výrobní dokumentaci vahadla, popř. nebyl byste ochotný změřit mi sílu vahadla u 505 (popř. u 502)
v místě dle obrázku 2.
Děkuji
Vygenerováno za 0.089 sekund