ČZ 175/501 přední brzda

Více
06.06.2025, 04:25 #1 od Randi
Odpověděl Randi pro téma ČZ 175/501 přední brzda
Děkuji za reakci,
u mého scooteru si nejsem jistý, že by se přední štít měnil, byť neopustil od novoty naši rodinu.
Mate mě, že na kyvce předního kola, je ve spodní části očko na vedení bowdenu. Toť vše.

Scooter, který je v naší rodině od jara 1959, kdy si jej koupil můj táta.
V devadesátých letech vytvářel můj vztah k motorkám.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
05.06.2025, 20:21 - 05.06.2025, 20:26 #2 od Pat
Odpověděl Pat pro téma ČZ 175/501 přední brzda
Hodináři mají nejčastěji kličku brzdového štítu dolů. Později (nevím jestli už v době výroby hodinářů) se záchyt bovdenu lanka na štítu přední brzdy posunul nahoru. Zřejmě z důvodu, aby klíč a lanko nezachytávalo o terén. Horní poloha je v tomto bezpečnější. Každopádně 501 bez hodin už by měla mít záchyt a tedy i klíč nahoru. Možná bude vědět někdo přesněji, kdy nastala tato změna, ale mohou být skútry, které mají měněná přední kola, a tak to vždy nemusí sedět a je těžké říct, že od tohoto výrobního čísla to bylo tak či tak.
Přílohy:

Více
26.05.2025, 06:01 #3 od Randi
ČZ 175/501 přední brzda vytvořil uživatel Randi
ČZ 175/501: Ahoj všichni, renovuji "hodináře" a mám dotaz: na přední brzdě mi opěra bowdenu na štítu přední brzdy a táhlo brzdy vychází nahoru, ale v návodu obsluhy a některých jiných scooterech vidím, že je opěra a táhlo přední brzdy dolů. Některé scootery ji mají rovněž nahoru. Jak to tedy je správně? Nedosáhnu toho, aby byla opěra a táhlo brzdy dolů.

Scooter, který je v naší rodině od jara 1959, kdy si jej koupil můj táta.
V devadesátých letech vytvářel můj vztah k motorkám.

Vygenerováno za 0.160 sekund

Vložit na stránky

Kontakty

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account