Pružné uložení motoru

  • Aleš
02.03.2008, 19:00 #1 od Aleš
Odpověděl Aleš pro téma Pružné uložení motoru
Originál vložil Marcel

Na jednom srazu ve Zruči byl kolega skútrista z Plzně, který měl přední pružné uložení motoru. měl přeříznutý držák a vložil do něj po obou stranách motoru kulaté silentbloky (pro uložení motoru Škoda 120). Pochvaloval si zmenšení přenosu vibrací, konstrukčně i výrobně to není ani složité ani drahé, ale BACHA, musíte taky pružně uložit výfuk, jinak vám bude něco praskat. On to měl vyřešeno speciálním těsněním u válce a přitažením kolena k válci pružinami a ne šroubem. Mám to na fotkách. Bude-li je někdo chtí přeposlat, napište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. z Plzně ale z Prahy.Aleš

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Marcel
04.09.2007, 16:32 #2 od Marcel
Odpověděl Marcel pro téma Pružné uložení motoru
Na jednom srazu ve Zruči byl kolega skútrista z Plzně, který měl přední pružné uložení motoru. měl přeříznutý držák a vložil do něj po obou stranách motoru kulaté silentbloky (pro uložení motoru Škoda 120). Pochvaloval si zmenšení přenosu vibrací, konstrukčně i výrobně to není ani složité ani drahé, ale BACHA, musíte taky pružně uložit výfuk, jinak vám bude něco praskat. On to měl vyřešeno speciálním těsněním u válce a přitažením kolena k válci pružinami a ne šroubem. Mám to na fotkách. Bude-li je někdo chtí přeposlat, napište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
31.08.2007, 11:22 #3 od cptpravos
Odpověděl cptpravos pro téma Pružné uložení motoru
Hmm:-)uložit motor pružně?Tak mě napadá,že uložení zadní části motoru by nebyl až takovej problém,stačilo by vložit pryžovou vložku mezi svislej šroub a takovou tu masivní ocelovou součástku nastrčenou na ose vydlice.Těd to z hlavy nevim,ale myslim že je tam šroub M 12,takže ho nahradit M 10 a kolem,nad něj i pod něj gumu.Přední uložení by potřebovalo zvětšit otvory na držáku motoru,mírně roztáhnout plechy,který drží motor a přeš otvory navařit pouzdra na silentbloky,ty bych použil z uložení tlumičů pérování.
Těd ale přichází otázka,jestli to má cenu,je to zásah a není to originální řešení.Nejlepší bude,nechat si pořádně vyvážit klikovou hřídel.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
21.08.2007, 11:24 #4 od radek
Odpověděl radek pro téma Pružné uložení motoru
Tak k tomuhle bych se rád přidal, protože pokud se tím dají odstranit nepříjemné vybrace motoru tak bych si to také rád udělal. Pokud někdo víte jak na to, tak sem s tím!!

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
18.08.2007, 05:49 #5 od Míra 1
Pružné uložení motoru vytvořil uživatel Míra 1
Ahoj všichni, jaké máte zkušenosti. Včera jsem se tu někde dočetl, že to děláte poměrně běžně. Mám ČZetu teprve od června a taky jsem o tom přemýšlel. Nemá to někdo nafocené?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.085 sekund

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account