Plavání Tatrana

Více
21.07.2009, 17:51 #1 od radek
Odpověděl radek pro téma Plavání Tatrana
Přesně tak! Manet 125 i Tatran 125 nikdy neplavala jen tak. Rámová trubka je dost tuhá. Já mám okolo 100 kilo a můj Manet se mnou neplave. Je ale fakt, že jsem oba tlumiče renovoval a fungují bezvadne. Trochu odbočím od tipu motorky a popíšu co mi dělá Yamaha. Na přední vidlici už mám špatnej olej v tlumičích a při přejezdu nerovnosti se mi dost rozvlní celá motorka, takže ji musí dost držet. Proto bych se u toho Tatrana podíval do tlumiče na př. vidlici, možná, že je suchej. Dá se to poznat i podle přední gumy. Pokud jsou na běhounu vlnky (je tzv. oskákaná), tak je tlumič v háji :)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • 505
20.07.2009, 13:47 #2 od 505
Odpověděl 505 pro téma Plavání Tatrana
To je asi kus od kusu, ale jestli jsi těch 12let jezdil na něčem podstatně novějším tak je možný že ti teť připadá že to plave :-) jinak je na přední vidlici jedna centrální pružina a v ní je tlumič a pokud v něm není olej tak se to múže chovat nestandartně, jinak skontrolovat takový klasický věci jako ložiska v kole, krk řízení, nahuštění pneu, a svúj vliv múže mít i vúle ve výpletu kola.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
20.07.2009, 10:35 #3 od jony1203
Plavání Tatrana vytvořil uživatel jony1203
Zdravím majitele Tatranů, včera jsem si asi 12 let poté, co jsem prodal krásného tatrana koupil naprosto stejný model - Tatran 125/03, r.v. 1968, najeto 27tis km, od prvního majitele. Nevím, zda si ti původní stroj idealizuji, ale připadalo mi, že starý tatran tak neplaval. Včera jsem absolvoval zkušební jízdu s ';novým'; a při jízdě po nerovnostech mi připadalo, že ho neudržím na silnici, předek se strašně vlnil. Vůle ale ve vidlici není. Je tam nějaký tlumič nebo pouze pružina??? Nějaké typy, jak toto odstranit? Stává se vám to také? Díky, Martin

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.072 sekund

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account