Muzeum motorismu Znojmo

.

Muzeum motorismu ZnojmoJeště dva týdny před závěrečnou vyjížďkou se uskutečnila jedna zajímavá akce členů Skútr klubu. Na termín 27.9.2008 byla naplánována účast na tradičním srazu skútrů v rakouském Eggenburgu. Jenže, jak je asi všem známo, tak v motocyklovém muzeu v Eggenburgu dochází k zásadním proměnám a bylo otázkou, jestli se tam bude nějaký sraz konat (na jejich stránkách jsou naplánovány srazy až do roku 2012,ale...).
Proto jsme se ráno na srazu na parkovišti rozhodli neriskovat zbytečnou cestu a zásadně jsme změnili program. Směr trasy zůstal sice původní, ale za cíl jsme si zvolili nově otevřené MUZEUM MOTORISMU ve Znojmě. Majitelem muzea je nadšenec p.Jan Drozd, který exponáty umístil do originálního prostředí - bývalé vodní elektrárny. Návštěvníka zaujmou nejen staré motocykly a automobily, ale i dílenské vybavení, čerpací stanice, "živé" exponáty a mnoho dalších zajímavostí. Jako například pěkná sbírka dobových materiálu - řidičáků, techničáků, koncesních listin, reklamních materiálů...
Z muzea jsme si odnesli krásný zážitek, který měl jen jednu úsměvnou chybičku. Průvodce začal prohlídku tím, že všechny exponáty jsou vyrobeny do roku 1950. Jedinou výjimkou je skútr Čezeta 501, který byl vyroben v roce 1967. A nechtěl si to nechat vymluvit.

Účastníci tohoto zájezdu návštěvu muzea všem vřele doporučují !
A zde je pár záběrů z příjemně prožité soboty.

You have no rights to post comments

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account