Koniec sezóny?

  • letec
23.10.2008, 09:19 #1 od letec
Odpověděl letec pro téma Koniec sezóny?
No taky jsme tyto činnosti prováděl, ale po letošních zkušenostech, kdy jsem skútra vytahoval v únoru na projížďku to nemá asi cenu nějak přehánět

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • AlesK
22.10.2008, 12:41 #2 od AlesK
Odpověděl AlesK pro téma Koniec sezóny?
Konec sezony ? Co to je ? :))) ...

... staci nechat motor pri konecne jizde pri dojezdu pred uschovne misto poradne vytocit a v nejvysich otackach vypnout zapalovani, tim ve valci zbyde dostatek smesi benzinu a oleje. Beneli zmizi a olej dostatecne ochrani valec bemeh tech par dni, co je opravdu poradna zima. Chromy natrit necim mastnym, ne olejem, nejakou lestenkou nejlepe, odpojit baterku, naplnit nadrz nejlepe po hrdlo, skutra prikrejt hadrem a hura na grog ...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • Martin
22.10.2008, 08:49 #3 od Martin
Odpověděl Martin pro téma Koniec sezóny?
To je dobrý téma, jak správně uložit svého miláčka k zimnímu spánku :-)

Před zimou odpojím baterku. Pokud je třeba, doliju do baterky destilku a nechám dle potřeby dobít. Baterku přenesu do sklepa, kde je stálá teplot a nemrzne. Skútra nechám na hlavním stojanu (501ka), kastli umyju od prachu a nečistot, nechám vyschnout a nakonec celého skútra přikryju látkovou plachtou (starým přehozem). Chromy nijak neošetřuju, možná bych mohl :) Min jednou ročně (letos na jaře), natřu sedadlo (původní koženka) indulonou. Koženka pěkně zvláční a pomaleji praská. Na jednom skútru jsem i sedadlo na zimu demontoval a odnesl domů do tepla a sucha. Jinak jsem letos natíral regumem gumu kolem klaksonu. Ošetření pneumatik nijak neřeším.

Co benzín v nádrži? Necháváte přes zimu zbytek beneli v nádrži, nebo přes zimu vypouštíte? Benzín sice vodnatí, ale na druhou stranu plná nádrž ochrání vnitřek nádrže před korozí. Jakou máte zkušenost?

Co ošetření motoru? Má význam např. stříknout do válce trochu oleje, prošlápnout motor a vytvořit tak na vnitřních stěnách válce olejový film - ochranu proti korozi ... V knížkách to doporučují, i u moderních mašin, ale popravdě mi to na těch 5-6 měsíců přijde skoro zbytečný. Pokud máte běžnou garáž, vlhkost by měla být v pohodě.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

  • George
21.10.2008, 18:50 #4 od George
Odpověděl George pro téma Koniec sezóny?
No tak já ucpávám mastným hadrem výfuky a sání karburátoru, během zimy párkrát prošlápnu ';nastudeno'; motor. Baterku odpojuju a sem tam dobiju. Kastli a chromy nakonzervuju nějakou leštěnkou a silichromem,gumy natírám Regumem a kastli podkládám, aby zadní guma nebyla stláčená na jednom místě. Skútr přikryju prodyšnou plachtou, tedy hadrem. No a to je asi tak všechno :-))

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
20.10.2008, 19:20 #5 od Milan.
Koniec sezóny? vytvořil uživatel Milan.
Dobrý deň.
Porovnajme svoje rituály pri odložení motorky na zimu. Ja napríklad dám servisný stojan, prehodím plachtu a keď mám čas zájdem pozrieť prípadne čo-to doladiť-opraviť-preleštiť :-).
Radoslav Adzima

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.084 sekund

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account