501 ale jaký typ? prosím pomoc

Více
29.09.2011, 06:11 #1 od Pivas
Odpověděl Pivas pro téma 501 ale jaký typ? prosím pomoc
Bošák tam byl namontovaný 3 polohový ale dostal jsem k tomu 2 polohový s polohou pro startování ale ten byl teda úplně v rozkladu. Jinak elektrika byla zapojená úplně blbě na tom 3 polohovým, Musel jsem vzít 2 polohový co mám v ND na Tatrana a elektriku provizorně zapojit znovu. Ty blinkry me docela mrzí rád bych je tam měl do provozu.
Stále ale nevím jestli předělat na typ 05 nebo na typ 03. Potřebuju to přihlásit na veteránské čísla samozřejmě po renovaci. Nevím ale jak přísně se schvalují rozdíly mezi typy jestli jsou povoleny nějaké úpravy atd. Kdyby se někdo zkušený podělil o zkušenosti byl bych rád :-)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
28.09.2011, 21:45 #2 od AlesK
Odpověděl AlesK pro téma 501 ale jaký typ? prosím pomoc
Ahoj, sytic jsem na sve 05 taky nemel, byl tam namontovany klasicky hranaty karbec s preplavovanim, jako to mas ty. Urcite nemas na bosaku ani polohu pro start a regulator s pridavnym stykacem pro starter taky nikde nevidim, takze s typem 05 to ma nyni akorat spolecny podsedlovy plech a stitek. Nekdo asi kdysi vymenil motor a predelal komplet zarovky a inducku na 6V, ktera ma byt v originale dole u motoru. Motorove to nyni sedi na typ 501/03, tedy 6V elektroinstalace a pridavny ventilator.

Jinak gratuluju ke krasnymu kousku, sice hromada prace, ale ta radost potom. Hlavne tam nedavej zpet blikny,, jsou sice v provozu prakticke, ale na 501 opravdu nepatri :)).

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
28.09.2011, 19:58 #3 od Pivas
501 ale jaký typ? prosím pomoc vytvořil uživatel Pivas
Zdravím. Prosím někoho znalého o pomoc. Koupil jsem ČZ 501 na štítku stojí, že jde o typ 05. Motor má ale jiné sériové číslo a nemá startér. Je to 6V. Dlouho jsem hledal číslo na plechách a dnes jsem je našel krásně vypilované. Podařilo se mě zhruba rozluštit, že jde asi o čísla 14179 a poslední číslo opravdu netuším. Zaráží mě ale doplňková výbava v podobě lanka na přeplavování karburátoru. To by asi u typu 05 nemělo co dělat, když tam má byt sytič. Potřebuju to po renovaci hodit na veteránský papíry, takže musím vyřešit co to je za typ. Předem děkuji za pomoc.

Samozřejmě fotky aby jste měli z čeho luštit.
pivas123.rajce.idnes.cz/CZ_175_501_alias_PRASE

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.108 sekund

Vložit na stránky

Kontakty

Předseda Skútr klubu Čezeta:

Jitka Papežová
jitka@skutrklub.cz

Administrátor stránek:

Miroslav Gerža
admin@skutrklub.cz

Přihlášení

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account